Chackry (Recept)

Kokos och couscous blandat

Chackry är en Gambisk efterrätt. Den smakar väldigt fräsch och även om ingredienserna låter som att de inte passar ihop, så gör de verkligen det! Vill du prova en ny dessert, så våga testa denna, för den är verkligen god!

Här kommer det recept jag brukar göra den efter:

3 dl. cous-cous

 

½ dl. kokos

 

2 ½ kokande vatten

 

4 msk. smör

 

Smält smöret. Häll i kokande vatten. Rör i couscousen och kokosen. Ställ sedan i kylskåpet tills det är dags att äta. (Denna efterrätt kan alltså förberedas INNAN och man kan även äta den flera dagar)

 

SÅSEN.

 

3 dl. grädde

 

250 gram keso

 

1 liter mild Yoghurt med vaniljsmak

 

3 msk. vaniljsocker

 

1 ½ dl. strösocker

 

1 burk krossad ananas (om man inte gillar ananas behöver man inte ha det i, men det förhöjer smaken)

 

Vispa grädden löst

 

blanda i yoghurt, vaniljsocker, socker, ananas och keso och rör om.

 

Låt stå i kylskåpet tills det är dags att äta.

 

Smakar toppen! Socker kan förstås tas bort lite eller tillsättas lite efter smak och tycke, det går också bra att testa lite egna varianter! Lycka till!

Såsen, som ska vara lite kornig av keson.

 

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...