Åtta toppadvokater anklagas för skattefusk

Åtta av Gambias toppadvokater och ytterligare fem personer, varav en auktoriserad revisor, en läkare och en tandläkare har nyligen gripits och därefter beviljts borgen. De ombads också att lösa sina individuella skatteskulder som rekommenderats av den nyligen avslutade undersökningskommission till skattefusk och relaterade frågor ledda av domare Mama Fatima Singhateh.

Enligt Daily Observer har detta bekräftats av polisens presstalesman ASP Yerro Mballow. Han avslöjade att de jurister som ingår är Advokaterna Ousainou Darboe, Antouman Gaye, Sarahata Janneh, Amie Bensouda, Musa Bittaye, Ida Drammeh, Omar OD Mbaye och Sheriff Tambedou.

Mballow meddelade vidare att utöver juristerna är följande personer anklagade: Dr Adama Sallah, VD för Lamtoro Medical Centre och ordförande i Gambia Dental Association, Dr Alieu Gaye, Augustus Prom, en auktoriserad revisor och en person vid namn Kebba Darboe. Polisens talesman förklarade att de ovan nämnda personerna anmanades att lösa sina skatteskulder enligt rekommendationerna i den nyligen avslutade Skatteverkets Kommissions rapport som presenterats för presidenten.

På frågan om de nämnda personerna rapporterats till polishögkvarteret i går 11 juni 2012, svarade han jakande och sade:

”Det är sant att de var på polishuset i anslutning till nämnda fråga, men beviljades borgen med uppdraget att lösa sina skatteskulder till staten. ”

PRO Mballow förnekar att anklagelserna har gjorts mot ovanstående individer och tillade att polisen ännu inte väckt åtal, men har för avsikt att göra det.

Originalartikeln kan du läsa här.

fatou touray

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...