25 års fängelse för våldtäkt på minderårig

En man boende i Mariama Kunda, i Kombos Norra distrikt vid västkusten, har dömts för våldtäkt av minderårig till 25 års fängelse.

Händelsen ska ha skett 2011 och mannen som blivit dömd ska ha gett sig på den 11-åriga flickan när hon kom för att leverera lunch, som flickans mormor/farmor hade lagat till mannen. Han ska då ha tvingat till sig sex av flickan med kniv och hotat att döda henne om hon vägrade. Mannen ska även ha hotat flickan efter avslutad våldtäkt.

Åklagaren hade kallat fyra vittnen som vittnade till flickans fördel. Flickan fick även genomgå en läkarundersökning och den medicinska rapporten visade att det fanns skador.

”Jag anser att åklagaren har bevisat skuldfrågan genom att koppla den dömde till brottet och att det inte fanns någon samtycke vid tiden för att utföra sex med offret. Jag anser den anklagade skyldig till åtalet”, förklarade domaren.

Han påpekade även att ”lagen om våldtäkt nu tillämpas och för en man att ha sexuellt umgänge med en flicka som skulle kunna vara deras barnbarn, är inte anständigt och bör inte tillåtas i något anständigt samhälle. Vilket i en långsiktig mening kommer att avskräcka andra från att göra det”, sade han.

Här kan du läsa artikeln i sin helhet.

fatou touray

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

1 reaktion på ”25 års fängelse för våldtäkt på minderårig

    Helena

    (juni 13, 2012 kl. 12:57 e m)

    Det var ett rejält straff, men det är bra. Hoppas att det domaren säger stämmer, att det avskräcker andra från att göra något liknande o förstöra livet för någon annan!!

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...