Sabar på Sergels torg (del 1)

Igår var Sergels torg i centrala Stockholm fyllt till brädden med danssugna människor. Mest var där gambier boende i alla delar av landet, men i synnerhet från Stockholm. Många förbipasserande fick underhållning på hög nivå, när The Gambian Cultural Week 2012 arrangerade sin årliga sabar för allmänheten. Jag har varit på många sabar på Sergels torg, men jag måste säga att jag aldrig varit där när det varit så mycket folk som igår, trots vädret som mestadels inte var på vår sida. Men uppslutningen var stor och många människor var uppenbart intresserade av det som försiggick. Både de som kommit dit för evenemanget i sig och de som bara råkade passera.

Det var en allmänt regnig dag, även om det lyckades bli uppehåll på slutet och man till och med kunde dansa och spela under den del av Sergels torg som saknar tak. Sabar är en av de stora höjdpunkterna av kulturveckan och igår var det inte svårt att förstå varför. Trots det halvtrista vädret var stämningen hög och dansen och trummorna gav en hetta i Junikvällen som vi gärna vill ha mer av. Här kommer ett litet urval av början av gårdagen, fler artiklar, bilder och videoklipp kommer att komma upp…

(Bilderna går att klicka på för att förstora)

Vissa klipp är mycket korta, men i stället kommer det att komma många, många fler…

Detta var del ett av sammanlagt sex delar.

Stay tuned…

fatou touray

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

10 reaktioner på ”Sabar på Sergels torg (del 1)

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...