Regnperiod i Sverige?

Regnperioden är i full gång i Gambia och när man tittar ut genom fönstret här i Sverige vissa dagar, så kan man nästan tro att vi har regnperiod här också, trots att vi är mitt i sommaren och nyligen har passerat midsommar.

I Stockholm har den gambiska kulturveckan precis avslutats och då känns det extra trist att vi inte hade väderleken på vår sida. Vi får dock komma ihåg att vissa saker kan man inte råda över och en sån sak är väderleken. Vi får helt enkelt göra det bästa av situationen. Det är tur att många av aktiviteterna skedde inomhus under kulturveckan, för då spelar väderleken mindre roll.

Det finns fler roliga saker att hitta på under sommaren och det är oftast roligare att ge sig iväg på olika evenemang när man slipper bylsa på sig stora, otympliga ytterkläder som vi måste göra under vintern. Många har dock inte råd att betala massa dyra entréer till olika evenemang och särskilt barnfamiljer med många barn, kan ha det tajt att gå runt när det finns många saker att göra. För er som bor i Stockholm vill jag därför passa på att tipsa om sidan Gratis i Stockholm, där man kan få många olika tips på saker att göra som är helt gratis.  För er som inte bor i Stockholm, tipsar jag om att gå in på er kommuns hemsida, där brukar det ofta finnas tips för saker att göra i just din kommun.

Just nu har kulturveckan avslutats, men sommaren fortsätter ett tag till när den är slut och då kan det vara kul att ha mer saker att hitta på. Själva håller vi på thegambia.nu på att förbereda artiklar som vi hoppas ni läsare finner intressanta.

fatou touray

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...