Sabarhelg med Sabar Agents

Sabarhelg med Sabar Agents

på Fryshuset den 18-19 augusti

 

 Välkomna till ännu en sprakande och svettig sommarworkshop med Sabar Agents!

På nybörjarklasserna fokuserar vi på att lära oss grundstegen och hur de ligger i rytmen plus en kort koreografi. De som kan basen och ”femsteget” kan sedan fortsätta på fortsättningsklasserna då vi kommer att dansa några av de roligaste koreografierna och ”bakhsen” samt att träna på att dansa solo! På musikalklasserna blir det mer avancerad koreografi med inslag av andra dansstilar till moderna sabarrytmer.

Det kommer som vanligt finnas vackra senegalesiska varor till försäljning!

Tid: kl. 11.30-13.00 musical forts/avanc med Sara,

kl. 13.30-15.00 nyb med Karin,

kl. 15.30-17.00 forts med Emma

 

kl. 11.30-13.00 nyb med Karin,

kl. 13.30-15.00 forts med Emma,

kl. 15.30-17.00 musical forts/avanc med Sara

 

Plats: Fryshuset Danssal 2, Mårtensdalsgatan 2-8, T-bana Gullmarsplan eller Tvärbanan   Mårtensdal

Pris:  6 klasser 1000 kr, 4 klasser 700 kr eller 200 kr per klass

Anmälan och info:

Mejla anmälan till emmatube@hotmail.com, skriv namn, telefon, vilken kurs samt betala in en anmälningsavgift på halva beloppet till bankkonto 801123-8923 Nordea (Emma Taube) senast 9 augusti.

Om sabar:

Sabar är en traditionell trum- och dansstil från Senegal och Gambia (wolof, lebou, serer mfl). Den är en rytmisk och stilmässig utmaning och här finns allt från vackra kraftfulla rörelser till humor och kaxig attityd!

Om oss:

Emma Taube har dansat västafrikansk dans i 7 år för bl.a. Helen Scott på Zindingasou, Olivia Brunell och Karin Ericson på Dansdojon samt Fanta Yayo på Urkraft. Hon har dansat för olika lärare i både Marseille och i Paris där hon bl.a undervisades av Yama Wade.  År 2007 åkte Emma till Senegal för första gången och har sedan dess återvänt dit varje år. Sedan 2009 har hon bott i Dakar halvårsvis och där dansat för många olika lärare, bl.a Aboubacar Sagna Niang och Pape Moussa.  Emma är en av dansarna i SabarabaS.

Karin Ericson är danslärare, dansare och koreograf med bas i den västafrikanska danstraditionen från främst Senegal, Guinea och Mali. Hon har dansat västafrikansk dans i 19 år och undervisat i 12 år. Hon är utbildad i flertalet västafrikanska länder sedan -95 samt på Balettakademin, Dansdojon och Danshögskolan. Hon har dansat sabar för bl.a. Khady Ndey Gueye, Pathé Diop, Ibrahima Niang och Nago Koite. Karin undervisar på Danscenter Stockholm och är grundare till dansgrupperna Afroflu och SabarabaS.

Sara Galan har dansat sedan hon var sex år. Hon gick på Balettakademins yrkesförberedande program i Stockholm och på det internationella studieprogrammet vid Broadway Dance Center i New York där hon blev tilldelad OUTSTANDING STUDENT AWARD februari 2009. Saras bas ligger i den västafrikanska dansen och hon har tränat under ledning av lärare och legender som Mouminatou Camara, Moustapha Bangoura, Djoneeba, Babacar Mbaye och Youssouf Koumbassa. 2005 föddes hennes egen stil African vs Dancehall som satte henne på danskartan och som inspirerat till hennes undervisning i Sverige, Europa och USA. Hon har har samarbetat med den senegalesiska Hip-hopgruppen Dablessed och med den stora musiksidan Ivoirmixdj.com en av de främsta sidorna för klubbmusik från Elfenbenskusten.

 

VÄLKOMNA!

fatou touray

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...