Gambian Cultural week, en färgstark kavalkad eller en hyllning till paljetter?!

Så den årliga gambianska kulturveckan har gått mot sitt slut efter flera intensiva dagar av både sportaktiviteter och diverse diskussionsforum. Även med en massa coolt mode i olika former och stilar!

Det här är vad vi på The Gambias modesektion har skådat under den avslutningsfest vi attendade som hölls på Stadion i centrala Stockholm.

Den genomgående trenden bland tjejerna var mycket glimmer i form av strasskor och paljettklänningar och detaljer på diverse plagg.

 

Allt ifrån cocktail-, aftonklänningar till en byxdress och några afrikanska outfits trängdes i lokalen till ära för att hedra klädkoden ”dress to impress”.
Männens mode var mer varierande där det bjöds på den hederliga kostymen men även en och en annan stilren yet casual outfit.

Även om avslutningsfesten inte hade fokus på afrikanska outfits var det lite tråkigt att se att så många, läs nästan alla, valde bort att bära de fina traditionella kläderna och håruppsättningarna för de inte så afrikanska outfitsen och det brasilianska löshåret. Missförstå mig rätt, merparten var oerhört vackra och lyckades väl med sina outfits men för en som jag själv som inte allt för ofta går på afrikanska events blir det lite av en besvikelse att allt är så västerländskt när det ändå är ett event för att hylla det afrikanska (gambianska) i Sverige.

Här kommer i alla fall mina favoriter vad gäller outfit, hår och overall helhet.Många kända namn fanns även på plats under kvällen, iklädda några av kvällens finaste och smakfulla outfits!

Vi tackar arrangörerna och samtliga medverkande som snällt agerade modeller åt mig. Störst tack går till mitt eget sällskap bestående av massa härliga typer vad gäller outfits och personligheter. Vi själva bjuder på denna video och några bilder ur vår kväll som en curtesy av The Gambia fans crew!

Best regards!
aysha jones ceesay

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

1 reaktion på ”Gambian Cultural week, en färgstark kavalkad eller en hyllning till paljetter?!

    Fatima

    (juli 11, 2012 kl. 10:46 e m)

    ”valde bort att bära de fina traditionella kläderna och håruppsättningarna för de inte så afrikanska outfitsen och det brasilianska löshåret.”

    Det känns inte som något nytt direkt, det känns som att alla nuförtiden har mer euro-inspirerade outfits när det gäller både tygval och designen. Men det är väl det som är ”mode” både där borta och här tror jag. Tiderna ändras och det gör även modet.

    Och hur ofta ser man gambianer eller afrikaner i allmänhet (förutom möjligtvis somalier & eritreaner) som har sitt egna hår eller afrikanska traditionella hårstilar (ex. cornrows eller rastaflätor)? Och då exkluderar jag inte mig själv för jag är beroende av weave. Man är ju liksom slav under det vita skönhetsidealet. Men det är ändå tråkigt och synd på ett sätt att man inte kan representera hur ÄKTA afrikansk skönhet och mode är ”på riktigt”.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...