Hon förvandlar skräp till skatter

Isatou Ceesay från Gambia, kommer att tilldelas en utmärkelse i USA från The International Alliance for Women (TIAW) för extraordinära kvinnor och män som arbetar för att göra skillnad för kvinnor runt om i världen.

Utmärkelsen heter TIAW 2012 World of Difference 100 Awards. Utmärkelsen kommer att delas ut vid World of Difference Awards Middag, som kommer att hållas i oktober 2012 som en del av TIAW Global Forum och kommer att hållas på den kanadensiska ambassaden i Washington DC.

TIAW är en växande organisation för kvinnors nätverk från en mängd länder på sex kontinenter som representerar 35.000 kvinnor i världen.

Den gambiska TIAW-Pristagaren Isatou Ceesay, meddelar att hon är specialiserad på att återvinna plastpåsar genom att producera hantverk.  Isatou Ceesay har utbildat kvinnor i att skapa hantverk som kommer att möta upp till den standard av efterfrågan från västerländska turister som besöker Gambia. Hon förklarade att i det förflutna innan inrättandet av sitt företag Njau Recycling  arbetade hon som volontär med Peace Corp där hon fått mycket stöd.

För valet av just Isatou Ceesay ska bero på att hennes ansträngningar har avancerat till ökat ekonomiskt inflytande för kvinnor lokalt, regionalt och över hela världen.

Här kan du se hela listan av de pristagare som utsetts 2012 med den gemensamma utnämningen: Make all the difference in the world (pdf)

Isatou berättar själv om sitt projekt:

Här kan du se hur en plastpåse förvandlas till en väska:

Vi på thegambia.nu gratulerar Isatou Ceesay till den fina utmärkelsen och hoppas att hennes och hennes medsystrars hantverk kommer att säljas stort och spridas vidare över världen.

fatou touray

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

4 reaktioner på ”Hon förvandlar skräp till skatter

  Svarten

  (juli 11, 2012 kl. 1:55 e m)

  Wow! Jag är imponerad och fascinerad. Kom att tänka på några barn i Ghana som sålde jättefina solfjädrar gjorda av tidningspapper och trästickor. Man får en helt ny syn på begreppet återanvändning och vårt eget slöseri.

   Fatou Touray

   (juli 11, 2012 kl. 2:16 e m)

   Jag är lika imponerad jag. Jag tycker det är så fascinerande i Afrika att man skapar nya saker eller användningsområden, när ett är förbrukat. Inget går till spillo. Jag minns när jag var nere i Gambia under en längre period och fick min post dit. Jag sorterade posten och kastade det jag inte behövde. En morgon sprang dottern till kiosken vid min gård och köpte bröd. Brödet brukar slås in i tidningspapper. När jag satt och käkade brödet så faller blicken på omslagspappret och jag ser mitt personnummer och kontonummer där. Det var kontoutdrag som ”återvunnits” från min kastade post. Jag satte nästan brödet i halsen, samtidigt som jag tycker det var genialiskt att återanvända och nu fick jag ju tillbaka min post! 🙂 Jag blir alltid fascinerad av detta i Afrika och att Isatou i artikeln ovan dessutom gjort en hel verksamhet av… plastpåsar är fantastiskt!! Plastpåsar som dessutom är av rätt dålig kvalité alá prasselpåsar.

  […] Idag öppnar vi tillsammans den första luckan. I den första luckan vill jag länka till en artikel vi publicerade i juli 2012 som handlar om Isatou Ceesay och hur hon förvandlar skräp till skatter. Läs den gärna HÄR! […]

  […] Idag öppnar vi tillsammans den andra luckan. I den vill jag länka till en artikel vi publicerade i juli 2012 som handlar om Isatou Ceesay och hur hon förvandlar skräp till skatter. Läs den gärna HÄR! […]

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...