Nollywood kommer till Gambia

Den välkända skådespelerskan Rita Tony-Edochie från Nollywood (Nigerias filmindustri) planerar att spela in tre filmer i Gambia. Auditions har redan börjat och många deltagare rapporteras ha kommit till audition. Projektet kommer att handla om en gambier som lämnar landet vid sju års ålder och återvänder efter femtio år.

Produktionen kommer att ske med 85% gambier och filmen kommer att utspelas i Gambia. Skådespelerskan uppges vara fascinerad av de många gambiska talanger hon mött och i synnerhet de många talangfulla ungdomar hon mött. Rita Tony-Edochie framhåller att hon är särskilt intresserad av att lyfta fram dessa dolda talanger.

Skådespelerskan har själv en gedigen bakgrund som skådespelerska och har även gjort sig känd i internationella filmer och sammanhang.

Rita Tony-Edochie har lämnat förslag om att Gambia borde starta en egen filmförening och hon har även gett förslaget ”Gamwood” som namn på föreningen. Skådespelerskan själv är mest känd för att spela moderliga roller och även ofta som svärmor i de filmer hon är med i.

 

Fullständig artikel kan du läsa här.

fatou touray

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...