21-årig kvinna får 15 års fängelse för mordbrand

En 21-årig gambisk kvinna, bosatt i New Jeshwang, blev måndag för en vecka sedan dömd till 15 års fängelse för mordbrand, stöld och skadegörelse.

Händelsen utspelade sig i April förra året på Golden Touch Shop vid the Kairaba Beach Hotel i den smyckebutik som sålde guld, silver, diamanter, klockor och andra smycken. Kvinnan arbetade i butiken som ägs av en engelsman.

Den 21-åriga kvinnan nekar till brottet, men när man gick igenom fallet i domstolen där man även förhörde tre vittnen, ansåg domare Emmanuel Nkea det bevisat utom rimligt tvivel att det var den 21-åriga kvinnan som orsakat branden och att hon var skyldig till de brott som hon kom att dömas för.

Mordbrand har en straffsats på upp till livstid, men domare Nkea valde att döma den 21-åriga kvinnan till 15-års fängelse då hon visat ånger och dessutom aldrig tidigare dömts för något brott. Kvinnan dömdes även till fem års fängelse för stöld och 18 månader för skadegörelse av egendom, men eftersom straffen löper parallellt kommer kvinnan att sitta frihetsberövad i 15 år.

Domaren Nkea dömde även att de 99 000 Dalasi som återfanns hos den 21-åriga kvinnan ska återlämnas till ägaren av butiken.

Bilden är en illustration till texten och har inget med artikeln att göra.

Mer om detta kan läsas här

fatou touray

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...