Kunta Kinte Island

Kunta Kinte Island

De flesta som reser till Gambia, finner den största sevärdheten i omgivningen. Kulturen, människorna, musiken, dansen och marknaderna. Men visst finns det många intressanta resmål i själva landet.

Kunta Kinte Island (tidigare James Island): Ön var ett viktigt centrum för slavhandeln och finns idag till stora delar bevarat. Kunta Kinte Island finns utanför byn Albreda/Juffureh och klassas idag som ett av Unescos världsarv. Ön är tidigare känd som James Island, men döptes om av presidenten den sjätte Februari 2011 efter önskemål från USA, då man ansåg att ön fortfarande var ockuperad av de forna slavägarna med det gamla slavägarnamnet. Byn Albreda/Juffureh är alltså den by som ligger närmast ön, på landsidan och det var också där filmen Rötter med Kunta Kinte spelades in. Byn heter egentligen Albreda, men i filmen namngavs den som Juffureh.

Att åka till Kunta Kinte Island från Banjul är en heldagsutflykt och man bör med fördel resa tidigt på morgonen. Det finns många arrangörer som ordnar resor till James Island, både reseföretag och privata guider.

 

Fatou Darboe
Fatou Darboe

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

1 reaktion på ”Kunta Kinte Island

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...