Lamin Lodge

Cirka 20-30 minuter från hotellområdena ligger byn Lamin där Lamin Lodge är beläget. Lodgen är en tre våningar hög byggnad på pålar vid floden, speciellt är att det mesta byggmaterialet är naturmaterial och till stor del drivved. Här kan man äta, koppla av och studera djur- och naturliv. Dessutom är det en utmärkt utgångspunkt för diverse flodturer. Restaurangen serverar en rad olika rätter och det finns även möjlighet att äta frukost, eller bara köpa en dricka.

Från någon av de fina utsiktsplatserna i restaurangen kan man få se en mängd fåglar, och det är heller inte helt ovanligt att ett gäng apor kommer förbi och vill ha din mat eller dricka. Man kan dessutom se byns kvinnor ro ut i sina enkla båtar för att plocka ostronen som finns i mangroven. I anslutning till restaurangen kan man sedan studera hur dessa ostron tas omhand och förbereds för att säljas. Förutom att ostronen äts, finns det en rad andra användningsområden där ett av dessa är att ostronskalen bränns för att sedan malas och slutligen utgöra grunden i vit målarfärg.

Ryktet säger att man dessutom kan handla bastkorgar och små souvenirer av en utav Gambias tidigare tv-kändisar, som numera går under namnet Mr Cheap!

Lättaste sättet att ta sig till och från Lamin Logde är genom att hyra en taxi som kör en och sedan väntar tills att man vill åka tillbaka. Ett annat alternativ är att åka taxi till lodgen och sedan hyra en båt som kör en tillbaka till Denton Bridge i närheten av huvudstaden Banjul. Är man äventyrlig går det också att åka lokal minibuss till byn Lamin och sedan ta en rejäl promenad ner till lodgen.

Tips! Ta en titt ner i mangroven när ni går på bron ut till själva byggnaden, i leran trivs nämligen slamkrypare, krabbor och andra roliga djur.

anna wedin

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...