En ny säsong

Om drygt en vecka anländer säsongens första svenska charterturister till Gambia, detta innebär att många  resenärer besöker Gambia för första gången och att tidigare gambiaresenärer återser landet.

Jag kommer själv ihåg min första resa till Gambia som skedde för nästan precis 7 år sedan, jag och mina föräldrar kom till Gambia med första planet för säsongen och jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig hur stor betydelse det lilla landet skulle komma att få i mitt liv. Sedan den där första gången har det blivit ett stort antal resor tillbaka och Gambia är numera mitt andra hemland, hemma fast borta.

Just nu har jag precis påbörjat min egen resa tillbaka till Gambia. Tåget från Sundsvall har lämnat stationen och efter några dagar i Stockholm bär det alltså på onsdag av till Gambia. Jag åker hem fast samtidigt bort, lämnar en familj för en annan, säger hej då till vänner för att få träffa andra och trots att de båda världarna skiljer sig åt ingår dom i samma liv, mitt liv.

De nya resenärerna som anländer till Gambia har mycket att se fram emot och jag kan nästan bli lite avundsjuk på allt dom har att se fram emot, utan att ens veta om det. Alla lukter, smaker, människor, och miljöer som jag nu tar för givet är under den första resan nya upptäckter som ger minnen för livet. Dock inte alltid positiva sådana, lukten av en fiskmarknad eller de öppna avloppen biter sig fast, men snarare av förskräckelse än njutning!

För min egen del kommer denna resa säkerligen bjuda på en hel del oangenäma lukter men främst två månader av efterlängtade möten med vänner och familj, sol & bad, god mat och härliga oplanerade dagar. Däremellan ska jag naturligtvis ta mig tid att uppdatera er läsare här på Thegambia om vad som händer och hur livet rullar på, för det kommer gå undan, rätt vad det är sitter jag där på ett flygplan igen, påväg hemifrån, bort, hem till det andra hemmet. Två världar samma liv, one love.

anna wedin

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...