18 gripna för barnarbete

Gambia 112718 personer, varav 17 gambier och en senegales uppges ha gripits i Gambia för att ha anställt 79 personer, varav 77 senegaleser och två gambier, i åldrarna 11-28 år. Grunden till gripanden ska ha varit att man utnyttjat barn och vuxna som arbetskraft under dåliga förhållanden. Exakt vad arbetet bestått av har ännu inte framkommit, men det uppges att de anställda har hållits i en ej färdigbyggd byggnad under mycket dåliga sanitära förhållanden och att barnen sovit på kartonger på golvet i den smutsiga byggnaden som enligt uppgift inte ens är så fullständig att den är beboelig.

De 79 personer som påträffades i byggnaden uppges nu ha överförts till socialnämndens beskydd i Bakoteh. De gripna uppges ha försatts på fri fot mot borgen, i väntan på att utredningen ska fortsätta.

Bilden är tagen från en annan byggnation vid ett annat tillfälle och på annan plats

fatou touray

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...