18-årige gambiern Kekuta Manneh till Vancouver Whitecaps FC

manneh headshotDen blott artonårige anfallaren Kekuta Manneh, från Bakau, har precis blivit klar för den kanadensiska proffsfotbollsklubben Vancouver Whitecaps FC. Efter stora framgångar i de två ungdomsklubbarna Texas Rush och Lonestar SC i Texas har han alltså nu landat i Vancouver för att göra alla gambier stolta.

Manneh lämnade Gambia för USA under 2010 efter att ha gjort succé i sin klubb Steve Biko FC. 2009 hjälpte han sin dåvarande klubb till en andraplats i Gambias högsta fotbollsliga efter att ha gjort 17 mål på 12 matcher. Till följd av sin talang blev han även kallad till Gambias U20-landslag för att delta i 2011 års afrikanska ungdomsmästerskap.
På sin väg mot proffskontraktet har han bland annat hunnit med att utses som en av anfallarna i Disney’s Soccer Showcase All-Star Team, vilket gav honom en träningsvecka med Englandsklubben Chelsea FC. Han har också varit på försök hos den mycket välkända Major Leagueklubben, Los Angeles Galaxy.

Länkar:
Videointervju
Spelarprofil

Kiqi dumbuya minteh 4

 

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

2 reaktioner på ”18-årige gambiern Kekuta Manneh till Vancouver Whitecaps FC

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...