Möjlighet att hjälpa kamerunierna

slaveri UGVi har tidigare rapporterat om händelserna med de Kamerunska skogsarbetarna som blev lurade till Sverige med falska förespeglingar. I onsdags sände SVT en uppföljning, även denna gång i Uppdrag Granskning och de personer som befinner sig i Sverige fortfarande, har fortfarande en svår situation i vårt land. Även Debatt sände ett program i torsdags om detta.

Just nu finns det olika sätt att bidra till insamling för de personer som blivit drabbade. Här är några sätt att stödja:

”I dagsläget är det öppnat ett konto inom Svenska kyrkan, för att människor förmodligen känner sig tryggare med att det finns en kamrer och kontroll att pengarna hamnar rätt. Ulrika och kamerunierna kommer att inom gruppen besluta hur pengarna tas tillvara på bästa sätt. Det är viktigt att dom ser, och själva har beslutanderätt, över varje krona som kommer in.
Bankgiro att sätta in pengar på är 905-3240. Viktigt – Märk pengarna Kamerun (och ev vad/vem du vill hjälpa)! Skriv också gärna ditt namn så är det lättare att återkoppla hur pengarna används.

Vi kommer också att ha ett möte i Masthuggskyrkans annex i Göteborg den 19 mars kl 19.”

Aftonbladet i samarbete med Olof Palmes Internationella Center också en insamling:

”Stöd de kamerunska skogsarbetarna. Aftonbladet Kultur och Olof Palmes Internationella Center startar en solidaritetsinsamling till deras förmån. Du kan delta genom att sätta in pengar på Palmecentrets solidaritetsfond, plusgiro 570-2 och märk insättningen SKOG eller klicka här.”

fatou touray

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

1 reaktion på ”Möjlighet att hjälpa kamerunierna

    Glöm inte hålla dig uppdaterad | Fatou

    (mars 19, 2013 kl. 10:53 f m)

    […] Ni glömmer väl inte att ibland, lite då och då gå in och kolla in de artiklar jag skriver på thegambia.nu? Igår skrev jag en artikel om de kamerunska gästarbetarna som har tagits upp på både Uppdrag Granskning, Debatt och andra program. Den artikeln kan du läsa HÄR! […]

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...