Balla Gaye II har vunnit ännu en titel

Det var igår som Senegals gigantiske brottare Omar Sakho, mer känd som Balla Gaye II, mötte sin motståndare Tapha Tine på Demba Diop-stadion i Dakar. Och trots att arenan bara tar 17 000 åskådare, så väntades 50 000 sluta upp för att se matchen. Det är hur stor Balla Gaye II är. För är det något man kan vara säker på så är det att Balla Gaye går hem hos publiken.

Trots storheten och favoritskapet för Balla Gaye så var det ingen blygsam eller ödmjuk Tapha Tine som steg in i ringen. Han hade i förväg lovat att lära den ”arroganta” Balla en läxa. Balla var inte sen att svara och menade till en början att det inte kommer ta honom många minuter att få Tapha till marken. Men kritiker lät höra av sig och uttryckte åsikter om att Tapha Tine faktiskt har en bra svit av vinster på Demba Diop-stadion och har vunnit de flesta matcher han gått där.

Till alla Balla Gaye fans lycka så stod dock Balla vid sitt ord. Han vann en säker seger och överöstes med lovord och hyllningar. Både i senegalesisk press, tv och inte allra minst på sociala nätverk som Facebook och Twitter.

balla_gaye_2
Kort Fakta
:

Omar Sakho föddes på annandag jul 1985 och redan tidigt i ålder var han besatt av brottningen. Kanske inte helt förvånande då hans pappa var vän med den store och första Balla Gaye. Samme man som formade och tränar på brottarskolan som fått just namnet Balla Gaye. Givetvis är det också på just den skolan som Balla Gaye II påbörjade sin väg mot karriären och även fick sitt smeknamn. Hans pappa lär ha sagt att han inte är ett dugg förvånad över Balla Gayes karriär, då han menar att han gifte sig med Ballas mamma för just pengar från brottningen.

Kiqi dumbuya minteh 4

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...