Herrlandslaget i fotboll sparkar tränare Mancini? Två dagar innan viktig match mot Elfenbenskusten.

_60582094_gambia


Med bara två dagar kvar
till den mycket viktiga kvalmatchen inför VM 2014, mot ett starkt och ofta favorittippat Elfenbenskusten, ryktas det om att huvudtränaren Luciano Mancini har fått sparken.

Mancini var inledningsvis assisterande tränare till Peter Bonu Johnson. Men för ganska exakt ett år sedan blev han befordrad till huvudtränare och den tidigare Johnson relegerades istället till assisterande tränare. Men plötsligt har nu Ungdoms- och Sportministeriet, som betalar tränarnas löner, beslutat att återinkalla Bonu Johnson som huvudtränare och vidare relegera tränare Mancini till rådgivare. Detta skedde tidigare i veckan och redan då pratade folk om oron inför kommande kvalmatcher och det negativa i att göra sådana här akuta byten så nära inpå viktiga matcher. Men nu verkar ungdoms- och sportministeriet ha gått ytterligare ett steg längre och verkar ha beslutat att sparka Mancini helt och hållet. Han ska inte ha synts till under träningarna varken idag eller igår. Som förslag på assisterande tränare och rådgivare hörs nu Sang Ndong.

The Scorpions, som herrlandslaget kallas i folkmun, spelar just nu för att kvalificera sig till VM 2014. De har aldrig tidigare tagit sig till VM-slutspel, men drömmen om att en gång göra så lever så klart. När denna artikel skrivs ligger de sist i gruppen med sina ETT (1) poäng. Men de har teoretiskt sett fortfarande en chans att ta sig vidare. Elfenbenskusten som de alltså möter på lördag (8 juni) leder, inte helt oväntat, gruppen på sju (7) poäng. Så nu gäller det för skorpionerna att gå ut hårt och satsa allt för att vinna över de tunga elefanterna. Ett ivorianskt lag som kommer till Gambia utan två av sina stora namn. Varken Didier Drogba eller Kolo Touré har nämligen kallats in för lördagens match. Övermod eller ett statement till de båda spelarna från tränare Lamouchi? Meningarna går isär.

Men låt oss hålla våra tummar och hoppas på det bästa för Skorpionerna på lördag. Kan killarna bara hålla ihop laget och hålla lagandan levande så spelar det nog ingen större roll vem som står som huvudtränare eller assisterande tränare på pappret. Men nog känns det aningen desperat och väldigt riskabelt att röra om i grytan så här nära inpå en dag då storspel, stjärnglans och stort självförtroende verkligen är ett måste.

Hur som helst. Go Scorpions.

Kiqi dumbuya minteh 4

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...