Alieu Darbo är klar för Dinamo Zagreb

Den unge svensk-gambiska mittfältstalangen Alieu Darbo, från Göteborg, har tecknat ett treårsavtal med den kroatiska storklubben Dinamo Zagreb.

Alieu Darbo är uppvuxen i Göteborg och fostrad i Örgryte IS. Han visade tidigt sin talang med bollen och snart var scouter från franska andre-divisionslaget Le Mans FC på plats för att titta på den unge mittfältaren. Han skrev på för Le Mans FC och fortsatte alltså sin fotbollskarriär i Frankrike, samma klubb där storstjärnan Didier Drogba en gång startade sin proffskarriär. Efter tiden i Le Mans har Darbo tampats med lite skadebekymmer, men också hunnit med en sväng i engelska Wigan Athletics reservlag.

Darbo, som har både svenskt och gambiskt medborgarskap, har även spelat för Gambias U17-landslag.

Nu är han alltså redo att ta på sig Dinamo Zagrebtröjan och representera dem både i ligaspel och Champions League. Han kommer mest troligt att gå ut på lån en tid för att hitta tillbaka till formen efter sin skadeperiod, men säger själv att han förväntar sig hinna med att vara med och slåss i Champions League.

Thegambia gratulerar till nya kontraktet.

 

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

1 reaktion på ”Alieu Darbo är klar för Dinamo Zagreb

    Jeremy Pryce

    (augusti 7, 2013 kl. 9:51 f m)

    Hade ingen aning om! Såg han i förra veckan och han nämnde ingenting om detta. Häftigt! Stort Grattis!!

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...