Smärtdrabbad Jeng slutade nia i stavhoppsfinalen

 

20130812_184042-1Tyvärr blev inte Alhaji Jengs final riktigt så bekväm och lyckad som han säkerligen önskat. Detta troligen med stor anledning av att han precis inför finalen drog på sig någon form av smärta i hälsenan och därför hade svårt att gå fullt ut under hoppningen. Han rev sitt första försök på 5,50, men tog sig däremot över på andra försöket.

Tränare Yannick Tregaro menade efter hans första hopp att smärtan kan vara något som släpper efter allteftersom han rör på sig och kommer igång. Framför allt den mentala spärren man per automatik får när något gör ont, även om man vet att inget kommer gå sönder. Det är svårt att trycka ifrån ordentlig och köra fullt ut. När det var dags för 5,65, som är Alhajis årsbästa, så tog han sig över på första försöket. Om än med lite darr på ribban.

Men vid 5,75 tog det stop. Vilket ju inte är så konstigt då det är en höjd han inte hoppat på över 4 år och han nu dessutom har känningar av sin hälsena. Alhaji hoppade under på första försöket och sedan sprang han rakt igenom på andra försöket. Han gav sitt sista i tredje hoppet och höjde till 5,85 för att försöka sig på att hänga kvar i tävlingen. Men det försöket ville sig inte heller.

Alhaji Jeng slutade nia och tangerade sitt årsbästa. Detta trots känningar i hälsenan. Så man kan inte annat än att vara nöjd med hans insats. – Han har gjort en bra tävling, menade expertkommentatorn och gamla höjdhopparen Stefan Holm.

Kiqi dumbuya minteh 4

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...