Veckans Bild (v49)

Veckans bild v49 Uppfinningsrikedomen är något alldeles extra i Gambia ibland. Veckans bild är därför en hyllning till just dessa uppfinningar och smarta lösningar som gör vardagen så mycket enklare. Just denna bild är från en skola i Basse där man för att hålla vattnet svalt (kallt blir det aldrig!) har använt gamla jeans för att isolera vattendunkarna. Genom att klä dunkarna i mörkt tyg som man sedan blöter håller det dricksvattnet svalt. En mycket ”street smart” lösning på ett problem som bara existerar där dagstemperaturen kan nå upp emot 40-50 grader, alltså inget Sverige behöver oroa sig för!

anna wedin

 

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

1 reaktion på ”Veckans Bild (v49)

    Jan andersson

    (december 7, 2013 kl. 7:10 e m)

    Smart även i Sverige använde dom samma metod förr en blöt handduk runt en flaska och när handduken torkade tog värmen/energin från flaskan och kylde vätskan( kylskåpseffekten) Med vänlig hälsning, Jan

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...