Soupa Kanja/Okra Soup (Recept)

 

Soupa Kanja

 

Gör så här:

  1. Lägg kött, gul lök, salt, maggikuber, hackad peppar och hel peppar i en stor gryta. Häll sedan i vattnet.
  2. Koka upp på högsta värme och sänk sedan till hög medelvärme och koka till köttet är genomkokt.

  3. Tillsätt sedan den färska fisken och koka i ytterligare 10-12 minuter. Ta sedan ur fisken och den hela pepparn.

  4. Nu lägger du istället ner okran och koriandern i grytan och låt grytan puttra tills vattnet har avdunstat helt. Rör med en träslev då och då.

  5. Under tiden som grytan står och puttrar rensar du båda fiskarna på ben och sätter riset på kokning. Glöm inte tvätta riset!

  6. Så snart vattnet är helt avdunstat tillsätter du palmoljan och låter det hela puttra på medelsvag värme tills oljan har kokat in väl med övriga ingredienser (ca 5-7 min). Fortsätt röra i grytan med jämna mellanrum.

  7. Lägg i de rensade fiskarna i grytan och rör runt ordentligt. Lägg sedan i pepparn, utan att röra om. Låt puttra 3-5 min.

  8. Servera Soupa och ris i en stor skål för alla att äta ifrån, eller på djupa tallrikar till var och en. Smaklig måltid!

(Soupan kan med fördel också serveras med t ex yams eller fufu)
ndey amie faal

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...