Veckans Bild (v9)

Veckans bild v9 Slitna, skitiga, trasiga och med en odör som får de flesta att backa undan. Sedlarna i Gambia måste hanteras varsamt, dels för att inte gå sönder men lika mycket för att inte förpesta andra saker i sin närhet. Likväl är dom värdefulla och används tills att dom nästintill pulveriserats. Det finns alla möjliga tänkbara varianter, alltifrån nya blanka sedlar (dock ett fåtal) till de riktigt slitna som allt som oftast är tejpade på alla håll och kanter. Man kan till en början förundras över att pengarna kan vara i så dåligt skick, men efter en tur till vilken marknad som helst inser man att det inte alls är konstigt, snarare ett under att dom inte luktar och ser sämre ut. Slaktaren som styckar, fiskaren med fiskrens över hela händer, barnen som lekt ute hela dagen och bilmekanikern täckt i motorolja är alla människor vars händer hanterat sedlarna och vars fickor som sedlarna passerat genom. Att dom därför luktar och ser bedrövliga ut är ju egentligen föga förvånande!

anna wedin

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

3 reaktioner på ”Veckans Bild (v9)

  Britta Jobe

  (februari 28, 2014 kl. 1:51 e m)

  Ojoj de där pengarna kan lukta illa

  Zariba

  (mars 1, 2014 kl. 1:42 f m)

  Vad är syftet med denna artikel och bild?

  Redaktionen

  (mars 1, 2014 kl. 2:19 f m)

  Veckans bild är ett tema vi haft under en längre tid och som vi planerar att fortsätta ha under en lång tid, då det är uppskattat hos många läsare. Många läsare som växt upp i eller brukar besöka Gambia känner igen sig i bilderna och ofta väcker det många minnen. Bildtexten är till både för de som känner igen föremålet på bilden och för de som inte gör det.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...