Veckans Bild (v20)

DSC_0029 Palmblad som rasslar och rör sig i den ljumma vinden, och dignande klasar med färska koksnötter. Veckans bild tillägnas dessa vackra palmer som dels ger skyddande skugga, men kanske främst dess fantastiskt goda kokosnötter som inte bara är goda utan nyttiga också! Kokos i alla dess former är populärt just nu, alltifrån i matlagning till hudvård, och i Gambia är sällan en kokospalm långt borta. Att få en alldeles färsk kokosnöt och få dricka kokosvattnet för att sedan hugga in på själva kokosen är en lyx svår att finna i Sverige, men desto lättare i Gambia. Den färska kokosens vatten fungerar dessutom alldeles utmärkt istället för Resorb (vätskeersättning) när solen och värmen gjort sitt och man glömt vattenflaskan hemma.

Anna Wedin
Anna Wedin

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...