Astrid Lindgrens Värld drar tillbaka kritiserad Pippi-gardin

Thegambia.nu publicerade sent igår en artikel gällande en gardin där två mörkhyade barn fläktar Pippi Långstrump med stora blad. Gardinen ifråga har under dagen tagits bort från Astrid Lindgrens Världs sortiment, både i deras fysiska butik och i webbutiken.

Astrid Lindgrens Värld (ALV) har fått ta emot mycket hård kritik på webben och i sociala medier under det senaste dygnet. Illustrationen på den nu borttagna gardinen kommer ursprungligen från berättelsen ”Pippi Långstrump i Söderhavet” (1948).

Till P3 Nyheter säger ALV:s försäljningschef;

– Vi såg det inte på det sättet. Vi tänkte inte den tanken. Men jag förstår ju nu att det är olämpligt att ha en bild på de här färgade killarna som fläktar Pippi Långstrump.

Thegambia.nu har  utan framgång försökt att nå Saltkråkan AB:s pressansvarige för ett uttalande.

 

kiqi

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

1 reaktion på ”Astrid Lindgrens Värld drar tillbaka kritiserad Pippi-gardin

    NYÅRSKRÖNIKA 2014 | Afropé.se

    (januari 1, 2015 kl. 8:05 f m)

    […] Lindgrens Värld säljer gardiner med motiv av barnslavar Astrid Lindgrens Värld drar tillbaka kritiserad gardin Astrid Lindgrens Världs (ALV) VD Jocke Johansson får svara på frågor SVT, Pippi Långstrump och […]

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...