Intervju med Aurelia Dey

Namnet poppar upp lite här och var. Ibland är hon i Stockholm, ibland i Göteborg och ibland på helt andra ställen. Thegambia.nu har sprungit i kapp Aurelia Dey och lyckats få en intervju med den allt större snackisen i artistvärlden. Här berättar Aurelia Dey om sina talanger, drömmar och sin medverkan i FEMTASTIC. 

Aurelia Dey Foto: Kiqi D Minteh, thegambia.nu

Aurelia Dey, Miss Relli, hur kommer det sig att du bytt artistnamn?

Miss Relli var den renodlade dancehallartisten och Aurelia Dey är jag. Jag är en blandning av mina västafrikanska/karibiska influenser blandat med mina västerländska influenser, afro-pop. Men helt ärligt så fick jag reda på att en man ägde produktpatent på namnet Relli, hade också länge känt att jag ville använda mitt riktiga namn i artisteriet, så det avgjorde det hela.

Dansare och sångerska, har du fler talanger att avslöja?

Nej det är det jag gör bäst, och laga mat. Jag är också väldigt bra på att skratta högt.

Är det musiken eller dansen som ligger närmast ditt hjärta?

Musiken! Men det är både och definitivt. Typ om jag inte har dansat på ett tag och befinner mig på en klubb, helt plötsligt är det jag som står i ringen och går loss. Dansen är en stor del av mig, har varit dansare sen barnsben men nu är det musiken som har tagit över.

 Hur skulle du beskriva din musik?

Min musik är som en kameleont, den har olika skepnader. Jag älskar all bra musik och älskar att göra all sorts musik. Jag lägger min vibb och min stil på vilket beat som helst! Min musik är svängig. Afro-pop är en blandning av allt som faller mig närmast, typ hip hop, neo soul, afrobeats, dancehall, reggae.

aurelia dey Hur skulle du beskriva dig själv som artist?

Jag som artist är soulful, stark, rolig, vild, alla mina olika personligheter i ett.

Vad är den bästa artistupplevelse du haft?

När jag uppträdde på Baobab festivalen med ett band som heter SallySwag som jag är med i, då släppte något, publiken var helt otrolig och jag svävade på moln. Samt när jag körde med Femtastic sound på You by You-festivalen, publiken där var helt galna och så kärleksfulla och jag hade miljoner vibbar i kroppen.

Hur ser din medverkan i FEMTASTIC ut?

Jag är med i Femtastic Sound. Gruppen som består av mig, Etzia, Anaye, Ney ney och eka Scratch. Vi repade ihop en show under våren och har turnerat runt om i landet i sommar med den, har varit fett kul! Alla får fram sina egna sidor i den gruppen och jag är definitivt afro-pop drottningen där.

Hur ser dina artistiska drömmar ut?

Jag vill skriva om mina tankar och känslor och dela med mig av min musik till folket för att uppmuntra, hjälpa och få folk att må bra. Jag vill turnera med mitt band runt om i världen och inspirera till det positiva, och självklart ge tillbaka.

På scenen ger du ett intryck av att ha en stark integritet, samtidigt som du bjuder mycket på dig själv. Trivs du på scenen och känner du själv att du har en stark scennärvaro?

Jag har hört detta ofta, haha. Jag är bara mig själv på scen, och jag antar att jag har stark scenärvaro, ja. Jag älskar att vara på scenen, jag är i en annan värld då och kommer oftast inte ihåg upplevelsen efter.

Vilken eller vilka artister inspirerar dig mest?

Erykah Badu, Beyonce, Bob Marley, Aaliyah, Left Eye

Om man ska lyssna på bara en av dina låtar, vilken ska man lyssna på då?

Lovies

Till sist…

Mitt album släpps under årsskiftet och kommer heta Gyllene Tider, och nästa år släpper jag en Ep på engelska som kommer heta Golden days.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Thegambia.nu tackar Aurelia Dey för intervjun och önskar henne all lycka till i sitt artisteri och vi är helt övertygade om att det här inte var det sista vi hörde från Aurelia Dey.

Kärleken kommer (Spotify)

Aurelia Dey (Facebook)

FEMTASTIC (Hemsida)

FEMTASTIC (Facebook)

Fatou Touray
Fatou Touray

 

Post Author: admin

Om du vill veta mer om våra skribenter, gå till fliken Redaktion.

Denna del omfattas inte av grundlagsskydd

Loading Facebook Comments ...